Zależy od tego, dlaczego opłata nie wpłynęła. Jeśli po prostu przestaniesz płacić za Sejf Życia, najpierw zablokujemy część funkcji. Przez 30 dni od wygaśnięcia subskrypcji możesz przywrócić plan i odzyskać wszystkie pliki. Potem dane trafiają na 180 dni do archiwum, z którego można je odzyskać już tylko przez otwarcie sejfu po zgłoszeniu zdarzenia, na przykład śmierci. Po tych 180 dniach usuniemy Twoje dokumenty trwale.
Gdy konto nie jest opłacane z powodu Twojej potwierdzonej śmierci, dokumenty zostają przez pewien czas w systemie dla osób, którym je udostępniasz. Po 180 dniach od potwierdzenia śmierci zablokujemy do nich dostęp i usuniemy je razem z kontem.
Uporządkuj najważniejsze dokumenty w jednym, bezpiecznym miejscu
Sejf Życia to zaszyfrowana przestrzeń na dokumenty, dostępy i instrukcje dla bliskich. Tylko Ty decydujesz, kto i kiedy uzyska do nich dostęp.